Održan VII. Međunarodni andragoški simpozij
16.05.2019
Interaktivna izložba Arduino projekta: Pametni grad Vukovar – Our view of smart living
26.06.2019

Sudjelujte i vi u 13.Tjednu cjeloživotnog učenja!

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 30. rujna do 6. listopada, organizira 13. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Informiranje građana o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnog učenja te njihovo motiviranje da se na taj korak odvaže, okosnica je svakog od proteklih Tjedana cjeloživotnog učenja. Pritom se kampanja svake godine dodatno razvijala, širio se opseg aktivnosti i područja provedbe, kao i broj uključenih institucija, jačala se uključenost ključnih aktera na svim razinama te je, što je posebice važno, neprestano rastao broj građana koji su sudjelovali na nekoj od aktivnosti. Prošlogodišnjom kampanjom obuhvaćeno je 898 događanja na kojima je sudjelovalo više od 40 000 građana.

S ciljem da i ovogodišnja kampanja privuče što veći broj građana, pozivamo vas da zajedničkim snagama organiziramo što veći broj događanja koja bi obuhvaćala različita tematska područja i ciljne skupine, a na kojima ćemo sudionicima na izravan način ukazivati na važnost cjeloživotnog učenja.
Otvorite svoja vrata i na taj način omogućite potencijalnim polaznicima diljem Hrvatske da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nudite, jer svrha cjeloživotnog obrazovanja i učenja sastoji se u činjenici da je ono potrebno svim naraštajima kako bi odgovorili izazovima na tržištu rada i samim time unaprijedili kvalitetu života.

Molimo vas da događanja koja planirate provesti u sklopu kampanje (radionice, izložbe, sajmovi, književne večeri, kazališne ili kino predstave i slično), prijavite putem poveznice koja se nalazi ovdje. Agencija će kao i dosadašnjih godina osigurati promotivne materijale za vas i sudionike vaših događanja. Detaljnije informacije u vezi preuzimanja istih bit će vam proslijeđene naknadno.

Aktivnosti kampanje započet će svečanim otvorenjem 13. Tjedna cjeloživotnog učenja, prilikom kojeg će se deveti put zaredom dodijeliti nagrade Maslačak znanja za postignuća u učenju odraslih osoba, te treći put za redom Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini.
U svrhu još većeg približavanja ideje o cjeloživotnom učenju ciljnim skupinama možete pogledati i podijeliti promotivni film kampanje Novi početak.

S ciljem prezentiranja usluga obrazovnih ustanova u Gradu Zagrebu te poticanja što većeg broja osoba na uključivanje u različite programe učenja, u Zagrebu će se 5. listopada 2019. održati 11. Sajam cjeloživotnog učenja na Maksimirskom perivoju (Park šuma Maksimir). Ovim događanjem nastavljamo mini kampanju pod nazivom Sajam cjeloživotnog učenja u zagrebačkim kvartovima, vrlo uspješno započetu 2017. godine na Trešnjevačkome trgu. Na Sajmu će ustanove za obrazovanje odraslih ponuditi već tradicionalno i vaučer za besplatno pohađanje jednog od obrazovnih programa.

Sve novosti u vezi 13. Tjedna, možete pratiti osim na našoj web stranici, i na našim službenim profilima na društvenim mrežama (Facebook i Instagram).
Za sve dodatne informacije i upite možete se obratiti Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih – elektroničkim putem na adresu tcu@asoo.hr ili na tel+385 (0)1 6126 730.