Predavanje o Povijesti/Razvoju pisam
23.10.2018
Sudjelujte i vi u 13.Tjednu cjeloživotnog učenja!
26.06.2019

Održan VII. Međunarodni andragoški simpozij

U Biogradu na Moru od 7. do 9. svibnja 2019. održao se, sedmi po redu, andragoški simpozij koji okuplja vodeće stručnjake u području obrazovanja odraslih.

Kao i proteklih godina, sudionici 7. MAS-a upoznali su se s aktualnostima iz nacionalnih i međunarodnih politika obrazovanja odraslih te usvojili nova znanja i iskustva iz navedenih područja. Glavne teme ovogodišnjega simpozija  bile su Osnovno obrazovanje odraslih i Nove prilike za odrasle o kojima je diskutiralo 220 sudionika okupljenih iz sedam zemalja (Irska, Poljska, Slovenija, Srbija, Crna Gora, Makedonija, Bosna i Hercegovina).

Kroz bogat program Simpozija istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih predstavili su zanimljiva istraživanja i projekte poput Programa za međunarodnu procjenu kompetencija odraslih (PIAAC); Kurikuluma za razvoj osnovne digitalne, matematičke i čitalačke pismenosti (KROV) te Istraživanje digitalnih vještina odraslih polaznika.

Inozemne gošće Niamh O’Reilly,  izvršna direktorica  Nacionalne organizacije za obrazovanje odraslih (AONTAS), te Gordana Bošković odraslih iz Centra za stručno obrazovanje podijelile su iskustva o obrazovanju odraslih u Irskoj i Crnoj Gori.

Simpozij je ujedno jedna od završnih aktivnosti na području stručnoga usavršavanja trogodišnjega ESF projekta „Promocija cjeloživotnog učenja“ (vrijednosti 11.508.270,12 kn), putem kojeg je različite edukacije završilo oko 1500 nastavnika i voditelja obrazovanja iz ustanova za obrazovanje odraslih.

Galeriju fotografija sa simpozija možete pogledati ovdje.