Sudjelujte i vi u 13.Tjednu cjeloživotnog učenja!
26.06.2019
Učenje i popularizacija češkog jezika kroz glazbeno-scensku aktivnost, za sve dobne skupine
27.06.2019

Interaktivna izložba Arduino projekta: Pametni grad Vukovar – Our view of smart living

Mjesto

Vukovar

Naziv događanja:

Interaktivna izložba Arduino projekta: Pametni grad Vukovar - Our view of smart living

Datum i vrijeme događanja:

30.09.2019

10:00

Prostor odvijanja događanja:

Gimnazija Vukovar
Šamac 2
Vukovar

Opis događanja:

Predstavljanje projekta „Vukovar – Our view of smart living“ (putem prezentacije i izrađene makete) koji je osvojio prvu nagradu na ovogodišnjem kreativnom natječaju u sklopu donacijskog programa Generacija Next i pobijedio na Arduino Day Community Challenge-u 2019. održanom u Milanu.
Prikaz makete, demonstracija rada ugrađenih Arduino komponenti i objašnjenja faza izrade od idejnog rješenja do realizacije.
Demonstracija izrade i rada: pametne rasvjete, parkinga, semafora i solarnog tragača. Izrada makete pametnoga grada Vukovara vođena je idejom: „OUR SOLUTION TO LESS POLLUTION“.
Sudionike interaktivne izložbe želimo upoznati sa projektom, a zainteresirane učenike i škole želimo osnažiti u ovakvim projektima, predstaviti im ideju, ponuditi smjernice u radu sa Arduinom i IoT te pokazati da putem realizacije praktičnih projekata iz STEM područja, učenici usvajaju nova znanja koja im zasigurno mogu pomoći u pripremi za poslove budućnosti jer IoT je najbrže rastuća internet tehnologija današnjice, a putem koje učenici mogu razvijati nova inovativna i kreativna rješenja za budućnost.

Organizator događanja:

Gimnazija Vukovar

Kontakt za sve informacije oko događanja:

sanja.pavlovic-sijanovic@skole.hr
032/413-338