Uživo pratimo Šesti Međunarodni andragoški simpozij
13.04.2018
„Turizmom do posla“ – nova prilika za besplatno obrazovanje i rad u turizmu i ugostiteljstvu ranjivim skupinama
30.04.2018

Održan VI. Međunarodni andragoški simpozij

U Biogradu na Moru od 18. do 20. travnja 2018. održao se, šesti po redu, skup stručnjaka koji na stručnoj i znanstvenoj razini skrbe o obrazovanju odraslih. Predstavnici okupljeni iz 11 europskih zemalja, diskutirali su o glavnim temama ovogodišnjega Simpozija – „Cjeloživotno profesionalno usmjeravanje odraslih polaznika“ i „Korištenje informacijskih tehnologija za unaprjeđenje rada ustanova za obrazovanje odraslih“.

Simpozij je ujedno jedna od završnih aktivnosti na području stručnoga usavršavanja trogodišnjega ESF projekta „Promocija cjeloživotnog učenja“ (vrijednosti 11.508.270,12 kn), putem kojeg je različite edukacije završilo oko 1500 nastavnika i voditelja obrazovanja iz ustanova za obrazovanje odraslih.

Kroz bogat program Simpozija istaknuti stručnjaci za obrazovanje odraslih omogućili su sudionicima stjecanje novih andragoških znanja i vještina, sa ciljem kvalitetnijega rada ustanova i pristupa u radu s odraslim polaznicima, što je jedan od važnih koraka u promjenama koje se događaju posljednje dvije godine u sustavu obrazovanja odraslih.

Fotografije sa prvog dana simpozija i svečanoga otvorenja 19. 4. 2018. možete pogledati ovdje.

Galeriju fotografija sa radionica održanih 20. 4. 2018. možete pogledati ovdje.

U okviru VI. MAS-a održana je i Međunarodna konferencija Gradimo mostove u obrazovanju odraslih u kojoj su sudjelovale delegacije iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Makedonije, Crne Gore i Kosova. Fotografije možete vidjeti ovdje.