Interaktivna izložba prezentacije rada vacuum forming uređaja za izradu kalupa za odljevak
02.09.2019
Dani otvorenih vrata Francuske alijanse Rijeka
03.09.2019

SVEČANO OTVORENJE 13. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA

Svečano otvorenje 13. Tjedna cjeloživotnog učenja održat će se 30. rujna 2019. u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu, s početkom u 11:00 sati u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i Pučkog otvorenog učilišta Varaždin.

Tjedan cjeloživotnog učenja nacionalna je obrazovna kampanja u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja. Tijekom kampanje održat će se događanja u svim županijama Republike Hrvatske u sklopu kojih će građani moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje one nude.

U sklopu svečanoga otvorenja dodijelit će se Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih kojima se želi istaknuti, promovirati i odati priznanje pojedincima koji su, baveći se ovim područjem aktivno više od četrdeset godina, svojim radom i djelovanjem zadužili obrazovanje odraslih u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini. Također će se dodijeliti i nagrade za postignuća u učenju odraslih osoba Maslačak znanja. Dobitnici nagrade su pojedinci koji su odlučili proširiti svoja znanja i vještine, raditi na sebi i svome osobnom razvoju. Pritom su morali preskočiti brojne zapreke, a zahvaljujući odlučnosti i ustrajnosti, uspjeli su ostvariti brojne pozitivne promjene u svojim životima.

Posebnu važnost cijelom konceptu daje i činjenica da Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih najveći dio aktivnosti financira iz Europskoga socijalnoga fonda putem projekta pod nazivom „Promocija cjeloživotnog učenja“ čija je ukupna vrijednost 11.508.270,12 kn.

Nadamo se da ćete svojom nazočnošću uveličati naše događanje te Vas molimo da svoj dolazak potvrdite putem obrasca za prijavu kojeg možete preuzeti OVDJE .

Prijave za sudjelovanje na Svečanosti otvorenja 13. Tjedna cjeloživotnog učenja bit će otvorene do 27. rujna 2019. godine.

Okvirni program svečanoga otvorenja 13. Tjedna cjeloživotnog učenja možete preuzeti OVDJE .