Tjedan 2015

Dobro je učiti

tjedan-2015-plakat

 

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih organizirala je 9. Tjedan cjeloživotnog učenja od 28. rujna do 4. listopada 2015.

Kao i prethodna, i ovogodišnja kampanja provodila se pod sloganom „Dobro je učiti“, te je bila usmjerena na prenošenje poruke o važnosti učenja i mogućnostima koje pruža uključivanje u proces cjeloživotnog učenja.

Cilj ovogodišnjeg Tjedna bio je podići svijest o tome da učenje omogućuje stjecanje znanja i vještina traženih na tržištu rada i bitno povećava zapošljivost; omogućuje uklanjanje jezičnih, tehničkih i drugih komunikacijskih prepreka te time proširivanje i produbljivanje vlastitog odnosa s drugim ljudima; omogućuje nadoknađivanje prethodno propuštenih prilika za obrazovanje; daje priliku za osobni razvoj te omogućuje veći doprinos vlastitoj zajednici i društvu u svim razdobljima života. Također, učenje i razvijanje građanskih kompetencija omogućuje aktivno sudjelovanje u društvu te učinkovito ostvarivanje i zaštitu vlastitih prava.

Promotor cjeloživotnog učenja za 2015. godinu bio je poduzetnik Mate Rimac, koji je u svojoj poruci o važnosti učenja istaknuo sljedeće:

tjedan-2015-mate-rimac

Mate Rimac

Učenje znači svakodnevni napredak. Vodimo se najviše željom za novim spoznajama i ljubavlju prema ovom poslu, stvaranju vozila visokih performansi na električni pogon. Kada radite ono što volite, onda ne radite ni jedan dan u svom životu – igrate se i stvarate izvrsnost. Obrazovanje vam dođe kao nadogradnja, sami idete za time jer to želite, ne zato što vam to netko nameće.

U našem poslu tehnologija iznimno brzo napreduje. Da biste bile konkurentni, morate biti na samom izvorištu, ne samo biti ukorak, nego uvijek korak ispred, stvarati trendove. To znači biti najbolji u tome što radite. Najbolji možete biti samo svakodnevnim učenjem i usavršavanjem. Na taj način stvarate vrijeme za istraživanje novih tehnologije, stvari koje još nitko nije radio.

 

Promotivne materijale Tjedna 2015. možete pregledati ovdje.

Događanja u sklopu Tjedna 2015. možete pregledati ovdje.

Popis regionalnih koordinatora možete preuzeti ovdje