”Druge perspektive znanja” – radni posjet zavoda Burja – DAN 3
06.09.2021
Nastup plesne grupe Zvjezdice 50+ Učilišta za treću životnu dob
06.09.2021

Knjiga mog djetinjstva

Mjesto

Umag

Naziv događanja:

Knjiga mog djetinjstva

Datum i vrijeme događanja:

02.10.2021

09:30

Prostor odvijanja događanja:

Gradska knjižnica Umag
Trgovačka 6
Umag

Opis događanja:

U godini koju je Ministarstvo kulture i medija proglasilo Godinom čitanja, Pučko otvoreno učilište „Ante Babić“ Umag i Gradska knjižnica Umag, organiziraju događanje pod nazivom KNJIGA MOG DJETINJSTVA.
Cilj je događanja poticanje čitanja i razvoj čitateljske publike kroz međugeneracijsku interakciju te ukazivanje na važnost čitanja, kao jednog oblika cjeloživotnog učenja.
U događanju KNJIGA MOG DJETINJSTVA će sudjelovati predstavnici Učilišta za treću životnu dob, koje djeluje pri POU-u „Ante Babić“ Umag i učenici trećeg razreda Osnovne škole Marije i Line Umag. Knjižničarke Gradske knjižnice Umag izradit će upitnik, kao osnovu za razgovor o knjizi sa svakim sudionikom, te će i moderirati susret.
Susret je zamišljen na način da svaki sudionik (iz dva tročlana tima) odabere svoje najdraže knjige, a uz pomoć knjižničarki odredit će se dijelovi koji će se čitati te će svatko ukratko reći zbog čega je izabrao upravo tu knjigu – svoju najdražu knjigu. Seniori će, dakako, odabrati najdražu knjigu iz svog djetinjstva, dok će djeca odabrati ono što čitaju danas.
U pripremnom periodu svaki će tim animirati i „svoju“ publiku, te se očekuje desetak polaznika Učilišta za treću životnu dob i isto toliko djece osnovnoškolskog uzrasta.

Organizator događanja:

Pučko otvoreno učilište ''Ante Babić'' Umag

Kontakt za sve informacije oko događanja:

info@uciliste-umag.hr
052/741-116