“Cjeloživotno učenje – je li to za mene?” – radionica
19.09.2017
MLADI I UMJETNOST
20.09.2017

Sudjelujte u 11. Tjednu cjeloživotnog učenja

Poštovani/e,

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 2. do 8. listopada, organizira 11. Tjedan cjeloživotnog učenja u Hrvatskoj.

Tijekom ove nacionalne obrazovne kampanje u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja, održat će se  nekoliko stotina događanja diljem Hrvatske usmjerenih na promociju obrazovanja i učenja.  Građani će moći posjećivati besplatne radionice, predavanja, okrugle stolove, koncerte, a niz obrazovnih ustanova otvorit će svoja vrata i omogućiti potencijalnim polaznicima da se upoznaju s mogućnostima obrazovanja koje nude.

Aktivnosti kampanje ove godine započet će svečanim otvorenjem 02. listopada u Pučkom otvorenom učilištu Koprivnica u Koprivnici.

Sedmi put zaredom u sklopu svečano otvorenja Tjedna dodijelit će se nagrade „Maslačak znanja“ za postignuća u učenju odraslih osoba. Više o ovogodišnjim dobitnicima nagrade koji su  morali preskočiti brojne zapreke, a kao rezultat svoje odlučnosti i ustrajnosti, uspjeli ostvariti brojne pozitivne promjene u svojim životima – Klaudiji  Gatarić, Gordanu Radiću i Sonji Šimatić možete pročitati ovdje.

U okviru nacionalne obrazovne kampanje 11. Tjedan cjeloživotnog učenja Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih dodijelit će Priznanje za doprinos razvoju obrazovanja odraslih kojim se želi istaknuti, promovirati i odati priznanje pojedincima koji su, baveći se ovim područjem aktivno više od četrdeset godina, svojim radom i djelovanjem zadužili obrazovanje u Republici Hrvatskoj na stručnoj i znanstvenoj razini. Ovogodišnji dobitnici Priznanja za doprinos razvoju obrazovanja odraslih su: Professor emeritus dr. sc. Nikola Pastuović iz Zagreba, za znanstveni doprinos razvoju obrazovanja odraslih, te Ljudevit Šimunović, prof. iz Zagreba, i Josip Nakić Alfirević, prof.  iz Koprivnice, za doprinos razvoju prakse obrazovanja odraslih.

Ukoliko i vi želite prijaviti aktivnost u okviru kampanje Tjedan cjeloživotnog učenja možete prijaviti događanja na stranici  Prijava događanja ili kontaktirajte naše regionalne koordinatore, ustanove za obrazovanje odraslih koje s Agencijom surađuju na osmišljavanju i provedbi aktivnosti na lokalnoj i regionalnoj razini te informiranju građana o mogućnostima učenja u njihovim sredinama. POPIS REGIONALNIH KOORDINATORA 11 TCU

Sve promotivne materijale (letak, plakat, video i radio spotove) možete preuzeti ovdje.

Sve novosti oko ovogodišnjega Tjedna možete pratiti na našoj mrežnoj stranici i na našim službenim profilima na društvenim mrežama (Facebook, Twitter, Instagram).

Za dodatne informacije i upite možete se obratiti Agenciji za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Osoba za kontakt – T +385 (0)1 6274 646; e-adresa tcu@asoo.hr ili nekome od regionalnih koordinatora.

S poštovanjem,

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih