Šesto izdanje Međunarodnog andragoškog simpozija
30.01.2018
“Dani strukovnih nastavnika” u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih
21.03.2018

Više od trideset milijuna kuna za obrazovanje odraslih

Još jedna odlična prilika za građane u nepovoljnom položaju otvara se kroz pohađanje besplatnih programa obrazovanja odraslih temeljem Odluke o financiranju dvadeset četiri projektna prijedloga koju su donijeli Ministarstvo znanosti i obrazovanja u suradnji s Agencijom za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Ukupna vrijednost projekta je 30.039.000,00 kuna bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

Cilj poziva na dostavu projektnih prijedloga je povećanje uključivanja odraslih osoba u obrazovanje za zapošljavanje te omogućavanje stjecanja prve kvalifikacije i/ili stjecanja više razine kvalifikacije, kao i prekvalifikacije, kako bi se povećala razina znanja, vještina i kompetencija odraslih osoba i njihova konkurentnost na tržištu rada.
Građani zainteresirani za korištenje sredstava mogu se izravno javiti nekoj od ustanova koje provode projekte, uz uvjet pripadanja jednoj od navedenih skupina:

odrasle osobe bez završenog osnovnog obrazovanja

odrasle osobe bez završenog osnovnog obrazovanja

odrasle osobe s nižim razinama kvalifikacija uključujući i razinu 4.1 prema HKO-u- odrasle osobe u dobi između 15-34 godine bez kvalifikacija (samo sa završenom osnovnom razinom obrazovanja)

dugotrajno nezaposlene osobe starije od 34 godine s razinom kvalifikacija koja odgovara razini 1 – 4.2 prema HKO-u

Više o projektu Podrška obrazovanju odraslih polaznika uključivanjem u prioritetne programe obrazovanja, usmjerene unapređenju vještina i kompetencija polaznika u svrhu povećanja zapošljivosti možete saznati ovdje.

Broj sudionika je ograničen. Popis ustanova i programa koji se provode u okviru ovog projekta nalazi se tablici u privitku.
Podrška obrazovanju odraslih polaznika