Predstavljanje JOB CLUB-a Kutina
14.10.2019
VAŽNE INFORMACIJE ZA STRUKOVNE ŠKOLE, NASTAVNIKE I UČENIKE TE USTANOVE ZA OBRAZOVANJE ODRASLIH
16.03.2020

Održana konferencija „Aktualnosti u sustavu obrazovanja odraslih“

U Svetom Martinu na Muri, od 2. do 3. prosinca 2019. održana je konferencija pod nazivom „Aktualnosti u sustavu obrazovanja odraslih“ u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih RH, Hrvatskog andragoškog društva i Zajednice za obrazovanje odraslih Hrvatske gospodarske komore.

Prvoga dana konferencije, nakon uvodnih obraćanja, pomoćnik ravnatelja za razvoj obrazovanja odraslih Mario Vučić predstavio je stanje i perspektive u obrazovanju odraslih te je moderirao okrugli stol na istu temu. Sudionici okruglog stola bili su Mile Živčić, v. d. ravnatelja Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih, Eržebet Tomić, predsjednica Zajednice ustanova za obrazovanje odraslih RH, Dražen Maksimović, predsjednik HAD-a te Ivan Gale, predsjednik Zajednice za obrazovanje odraslih HGK.

Drugoga dana konferencije, Sandra Bezjak, pomoćnica ravnateljice Agencije za znanost i visoko obrazovanje, održala je prezentaciju na temu Uloga kvalitete u obrazovanju. Andrej Marušić, ravnatelj Ustanove za obrazovanje odraslih Dante, predstavio je novi Erasmus+ natječaj te primjere dobre prakse svoje ustanove prilikom prijava na različite projekte.

S aktualnom temom Nadzor nad stručnim radom ustanova za obrazovanje odraslih, sve prisutne upoznala je Ivana Kostanjčar Suljada, voditeljica Odsjeka za vanjsko vrednovanje u Agenciji, nakon čega su uslijedila pitanja i rasprava. Cilj ove Konferencije bio je okupiti na jednome mjestu sve dionike sustava obrazovanja odraslih kako bi im se predstavile aktualnosti u sustavu obrazovanja odraslih i dale buduće smjernice za daljnji razvoj kvalitete sustava.

Fotografije s održane konferencije možete pogledati u fotogaleriji.