JAVNI POZIV za podnošenje prijedloga za dodjelu nagrade ,,Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba 2024.
02.07.2024

Najava događanja u obrazovanju odraslih: aktivnosti u sklopu ESF+ projekta Daljnji razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih i podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja

Najava XII. Međunarodnog andragoškog simpozija

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine će u sklopu ESF+ projekta Daljnji razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih i podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja organizirati XII. Međunarodni andragoški simpozij koji će se održati od 28. do 30. listopada 2024. godine.

XII. MAS će biti organiziran s posebnim osvrtom na tri tematska područja u sustavu obrazovanja odraslih: vrednovanje neformalnog i informalnog učenja, programi obrazovanja odraslih i osiguravanje kvalitete u sustavu obrazovanja odraslih.

 

Najava 18. Tjedna cjeloživotnog učenja

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih ove godine će u sklopu ESF+ projekta Daljnji razvoj sustava osiguravanja kvalitete u obrazovanju odraslih i podizanje svijesti o važnosti cjeloživotnog učenja organizirati 18. Tjedan cjeloživotnog učenja.

18. Tjedan cjeloživotnog učenja održat će se od 2. do 10. prosinca 2024. godine. Završna aktivnost kampanje biti će službeno predstavljanje rezultata istraživanja PIAAC, koje se po po prvi put provodi i u Republici Hrvatskoj. Istraživanje PIAAC je najveća i najinovativnija procjena velikog opsega u području pismenosti odraslih, a provodi ga Organizacija za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD), a u Republici Hrvatskoj  za njegovu provedbu zadužena je Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Cilj mu je pružiti sveobuhvatnu sliku ključnih vještina među radno sposobnim stanovništvom (16-65) te istražiti kako se te vještine koriste na poslu i u društvu, kako se mijenjaju s obzirom na stupanj obrazovanja, osposobljenosti i iskustvo učenja odraslih te kako je ovladanost vještinama povezana s obrazovnim, ekonomskim i socijalnim ishodima, odnosno visinom plaće, radnim statusom, gospodarskim rastom i produktivnošću te, u konačnici, i socijalnom dobrobiti.

Kao i svake godine u sklopu ove kampanje organizirat će se veliki broj vrlo različitih besplatnih aktivnosti – od predavanja, radionica, okruglih stolova do koncerata, izložaba, kao i sajmova cjeloživotnog učenja na županijskoj razini. Od ove godine, u tome će nam pomoći 21 županijski koordinator zadužen za pripremu, organizaciju i provedbu promotivnih aktivnosti u sklopu kampanje u svim županijama RH.

Uskoro ćemo objaviti više informacija o svim nadolazećim aktivnostima i događanjima te pratite naše stranice.