EPALE

EPALE je nova, višejezična zajednica stručnjaka za učenje odraslih. Njezin je cilj poboljšanje kvalitete i načina pružanja usluga učenja odraslih u Europi, uspostava snažnog paneuropskog sektora učenja odraslih i omogućavanje stručnjacima i multiplikatorima u području obrazovanja odraslih da dopru do svih odraslih.

Stoga, ako ste uključeni u učenje odraslih kao poslodavac ili stručnjak za osposobljavanje, volonter, donositelj politika ili član akademske zajednice, EPALE je namijenjen upravo vama!

Svrha je e-platforme EPALE da odrasli učenici budu krajnji korisnici razvoja u sektoru učenja odraslih, bilo u formalnom ili izvanakademskom okruženju. Međutim, ova je platforma namijenjena onima koji pružaju i organiziraju obrazovanje odraslih, a ne samim učenicima.

Razvoj e-platforme EPALE počeo je u proljeće 2014., a razne funkcionalnosti postupno postaju dostupne. Očekujemo da će cjelokupna platforma biti gotova početkom 2015.

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih objavila je 11. izdanje newslettera „EPALE HRVATSKA“.
Newsletter je izrađen i objavljen u sklopu projekta „EPALE Nacionalna služba za podršku za Republiku Hrvatsku“ te sadrži glavne informacije o projektu EPALE, pregled proteklih projektnih aktivnosti, suradnju projekta EPALE s drugim projektima u nadležnosti Agencije i međunarodnu suradnju te najavu budućih aktivnosti. EPALE newsletter možete pronaći ovdje .

Više: