Radionica – izrada novog proizvoda od papira
20.09.2022
Obrazovanje putem vaučera
20.09.2022

Dan otvorenih vrata

Mjesto

Čakovec

Naziv događanja:

Dan otvorenih vrata

Datum i vrijeme događanja:

30.09.2022

8:00-13:30

Prostor odvijanja događanja:

Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju - Metalska jezgra Čakovec
Bana Josipa Jelačića 22D
Čakovec

Opis događanja:

Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju - Metalska jezgra Čakovec je ustanova za istraživanje i razvoj na području tehnologija i procesa u metalskoj industriji. Djelovanje Metalske jezgre usmjereno je na istraživački rad i stvaranje novog primjenjivog znanja, podršku inovativnim start-up tvrtkama u realizaciji inovativnih ideja, ubrzanje tehnološkog razvoja, poboljšanje integracije istraživačkog i poslovnog sektora te transfer znanja. Također, djeluje kao mjesto povezivanja i suradnje gospodarskog sektora sa znanstveno-istraživačkim organizacijama i obrazovnim institucijama te pridonosi cjeloživotnom učenju.

Metalska jezgra opremljena je najsuvremenijim 3D printerima za digitalnu proizvodnju iz polimera i metala, mjernim sustavom za 3D optičko mjerenje, simulatorom za zavarivanje te softwareima za povratno inženjerstvo, 3D modeliranje i za simulaciju lijevanja. Posebni odjel čini Odjel za Internet stvari (IoT) s pripadajućim laboratorijem koji je opremljen suvremenom razvojnom opremom za projektiranje IoT sustava.

Ove godine MJČ organizira Dan otvorenih vrata gdje nam je cilj predstaviti se potencijalnim suradnicima te im prezentirati opremu i njezine mogućnosti. Također, posjetitelji i svi zainteresirani moći će saznati sve pojedinosti o radu ustanove i provedenim projektima.

Organizator događanja:

Razvojno-edukacijski centar za metalsku industriju - Metalska jezgra Čakovec

Kontakt za sve informacije oko događanja:

info@metalskajezgra.hr
040/499-415