ODLUKA o dodjeli nagrade “Maslačak znanja” za postignuća u učenju odraslih osoba
09.07.2021
POZIV USTANOVAMA ZA PRIJAVU DOGAĐANJA TIJEKOM 15. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA
30.07.2021

NAJAVA 15. TJEDNA CJELOŽIVOTNOG UČENJA I 9. MEĐUNARODNOG ANDRAGOŠKOG SIMPOZIJA

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih i ove godine, od 27. rujna do 3. listopada, organizira jubilarni 15. Tjedan cjeloživotnog učenja, nacionalnu obrazovnu kampanju u kojoj se građanima na neposredan, često i neformalan način, prenosi poruka o važnosti obrazovanja i učenja.

Informiranje građana o tome kako sami mogu postati dio procesa cjeloživotnoga učenja te njihovo motiviranje da se na taj korak odvaže, okosnica je svakog od proteklih Tjedana cjeloživotnog učenja. Pritom se kampanja svake godine dodatno razvijala, širio se opseg aktivnosti i područja provedbe, kao i broj uključenih institucija, jačala se uključenost ključnih aktera na svim razinama te je, što je posebice važno, neprestano rastao broj građana koji su sudjelovali u nekoj od aktivnosti.

S obzirom na specifičnu situaciju uzrokovanu pandemijom COVID-19 čiji utjecaj je vidljiv na svim gospodarskim, socijalnim i drugim razinama pa tako i u sustavu obrazovanja, a čije trajanje je nemoguće u ovom trenutku predvidjeti, ovim vas putem pozivamo da, sukladno svim propisanim epidemiološkim mjerama, organizirate i prijavljujete vaša događanja koja ćete provoditi u sklopu ovogodišnjeg Tjedna cjeloživotnog učenja (radionice, predavanja, prezentacije, kazališne ili kino predstave, izložbe, sajmove, dane otvorenih vrata, webinare, kao i sva ostala događanja koja ćete provoditi online ili u vašoj ustanovi).

Agencija za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih u listopadu planira i održavanje 9. Međunarodnog andragoškog simpozija. Okvirni termin održavanja je od 20. do 22. listopada 2021. godine.

Mjesto događanja bit će naknadno objavljeno, kao i svi daljnji organizacijski koraci.