PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage

Događanja

 

Splitsko - dalmatinska županija

Mjesto: Centar za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata
Naziv događanja: DAN PREVODITELJA
Prostor događanja:
Vrijeme događanja: 30. 09. 2016.
Opis događanja: Sekcija za prevoditeljske djelatnosti i usluge - Udruženja obrtnika Split, Udruga Sudski tumači i prevoditelji - STIP i Kinoteka Zlatna vrata pozivaju vas na obilježavanje Međunarodnog dana prevoditelja – 30.rujna 2016. u prostorijama Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata, Dioklecijanova 7 / I.

Prigodni program održat će se u dva dijela. Jutarnji dio počinje u 9:00, namijenjen je sudskim tumačima i prevoditeljima te uključuje dva besplatna predavanja: „Knjigovodstvo sudskih tumača i prevoditelja“, mr.sc.Lea Rajković, dipl.oec. i „Prevoditelj kao poduzetnik“, Tatjana Radmilo, stalna sudska tumačica za engleski i ruski jezik. Nakon predavanja predviđeno je vrijeme za raspravu, potencijalna pitanja, informacije o edukacijama za prevoditelje i najavu popodnevnog dijela programa.

U sklopu popodnevnog dijela programa, Kinoteka Zlatna vrata otvara vrata svim zainteresiranim građanima uz projekciju filma Lost in Translation, hita Sofie Coppole iz 2003.godine.

Ovim programom prigodno obilježavamo dva značajna datuma za prevoditeljsku struku: Europski dan jezika, koji je 26. rujna 2001. utemeljilo Vijeće Europe i Međunarodni dan prevoditelja, koji je 1953. utemeljila Međunarodna federacija prevoditelja (FIT), a koji se svake godine obilježava 30. rujna na Dan sv. Jeronima, zaštitnika prevoditelja.
Naziv organizatora: Sekcija za prevoditeljske djelatnosti i usluge - Udruženja obrtnika Split, Udruga Sudski tumači i prevoditelji - STIP i Kinoteka Zlatna vrata
Kontakt osoba organizatora: Branka Šegvić
Email adresa kontakt osobe: info@tumac-prevoditelj.com
Telefonski broj kontakt osobe: 098 473 470
Sviđaju li vam se nove web stranice?
Izrada ove stranice omogućena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj stranice ne odražava nužno stajalište Europske unije.