PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage PreloadedImage

Događanja

 

Požeško - slavonska županija

Mjesto: Požega
Naziv događanja: Predavanje: Odgoj i obrazovanje u staleškom društvu
Prostor događanja: Gimnazija u Požegi
Vrijeme događanja: 30. rujna 2016. 19.00
Opis događanja: Predavač je Zdenko Samaržija je povjesničar i publicist. Živi u Koški, nedaleko od Našica. Autor je više knjiga, priručnika i udžbenika povijesti. Bavi se popularizacijom povijesti među mladima. Autor je niza dokumentarnih filmova i serija. Do sada je dao značajan doprinos poznavanju povijesti zdravstvenog sustava tijekom ranog novog vijeka u Slavoniji.
Predavač će izložiti temeljne probleme i specifičnosti obrazovanja u staleškom društvu. Staleška društva u Slavoniji (srednjovjekovno, osmansko, habsburško) ispresijecana su mnogim društvenim slojevima. Svaki sloj ima vlastite sustave obrazovanja i načine inicijacije pa pripadnici različitih društvenih slojeva raspolažu različitim znanjima, vještinama i kompetencijama. U staleškim društvima država ne propisuje kurikulume i nema općega obrazovanja što ne znači da nema kvalitetnog strukovnoga obrazovanja.
Tema ovoga predavanja je zanimljiva, ali i relevantna jer rasvjetljava mnoge probleme obrazovanja u staleškom društvu.
Naziv organizatora: Povijesno društvo Požega
Kontakt osoba organizatora: Vinko Tadić
Email adresa kontakt osobe: vinko.tadic1@skole.hr
Telefonski broj kontakt osobe: 098/910 4409
Sviđaju li vam se nove web stranice?
Izrada ove stranice omogućena je uz financijsku pomoć Europske unije. Sadržaj stranice ne odražava nužno stajalište Europske unije.